Atacurile DDoS la nivel de aplicație

Atacurile de tip Denial-of-Service (DDoS) s-au dovedit a fi un model ieftin și popular de hacking cibernetic. Hackerii pot achiziționa cu ușurință kituri DDoS ieftine sau pot angaja pe cineva care să ...

Publicat la data de 26.11.2018

Actualizat la data de 19.02.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Atacurile de tip Denial-of-Service (DDoS) s-au dovedit a fi un model ieftin și popular de hacking cibernetic. Hackerii pot achiziționa cu ușurință kituri DDoS ieftine sau pot angaja pe cineva care să efectueze această activitate rău intenționată. În general, astfel de atacuri vizează rețele la scară largă și se concentrează pe nivelurile trei și patru din stiva de protocoale de rețea. Când vorbim despre abilitatea de a micșora astfel de atacuri, prima întrebare care apare este dacă serviciul de atenuare sau hackerul a încărcat rețeaua.

Cu toate acestea, există un tip complet diferit de DDoS numit Aplication-Layer DDoS Atack, care este numit și „Layer 7” DDoS Atack. Astfel de atacuri nu sunt ușor de detectat și este chiar mai dificil să ne protejăm împotriva lor. De fapt, s-ar putea chiar să nu fiți conștient de acest atac până atunci când site-ul devine off-line, atacul putând afecta chiar mai multe sisteme back-end.

Deoarece site-ul dvs. web, aplicațiile sale și sistemele de asistență sunt deschise amenințărilor din lumea externă, acestea devin ținte cheie pentru astfel de atacuri sofisticate concepute pentru a afecta modul în care funcționează diferitele sisteme sau pentru a profita la maxim de defectele necorectate. Odată cu dezvoltarea aplicațiilor care continuă să se transforme în cloud, astfel de atacuri se vor dovedi chiar mai greu de prevenit. În traseul de protejare a rețelei de atacuri atât de complexe și silențioase, succesul este decis în funcție de inteligența tehnologiei de securitate în cloud și cât de facil puteți să o utilizați.

Mai multe soluții pentru o securitate vigilentă

În loc să depindeți de puterea capacității rețelei dvs., este recomandat să vă bazați pe capacitatea de a crea un profil precis al traficului de intrare pentru a elimina efectiv atacurile DDoS la nivel de aplicație. Aceasta înseamnă diferențierea între browserele preluate de atactaori, utilizatorii și dispozitivele conectate, cum ar fi routerele de acasă. Deci, procesul de prevenire poate fi mai complicat decât eliminarea atacului în sine.

Atacurile obișnuite Layer 3 și Layer 4 copleșesc anumite caracteristici sau funcții ale site-ului, cu intenția de a le dezactiva. Atacul Layer-7 este diferit prin faptul că mai multe susceptibilități existente în codurile de proprietate ale aplicațiilor web nu sunt cunoscute de către soluțiile de securitate actuale.

Cele mai recente dezvoltări în-app sunt platformele orientate spre cloud și cloud-ul în sine. Este, fără îndoială, o mare binefacere, însă a devenit de asemenea o problemă prin creșterea șanselor de atacuri pentru multe companii. Pentru a se proteja împotriva atacurilor DDoS, dezvoltatorii ar trebui să integreze măsurile de siguranță chiar din faza de dezvoltare a aplicației.

Dezvoltatorii trebuie să încorporeze soluții de siguranță în produse și echipa de securitate trebuie să fie mai vigilentă prin utilizarea de soluții concepute pentru a detecta orice tip de comportament anormal al rețelei chiar de la intrare.

Procesul de mitigare

Dezvoltatorii de software și echipele de securitate IT trebuie să urmeze pașii de mai jos în cazul unor grave rezultate posibile ale atacurilor din stratul de aplicație.

– Verificarea politicilor de securitate și de conținut: Verificați dacă strategia actuală pe care compania dvs. o urmează poate proteja datele critice împotriva atacurilor DDoS. Sunt respectate regulile de conformitate? Sunt actualizate? Sunt toate diviziile companiei implicate?

– Protejați rețeaua din interior: O astfel de securitate este oferită ca parte a altor sisteme de securitate sau de rețea, cu toate că protecția completă necesită și sisteme anti-DDoS personalizate.

– Căutați informații de la experții din industrie: Învățați de la experți din industrie. Profesioniștii pot recomanda cele mai bune practici și, de asemenea, pot ajuta la elaborarea unei strategii de atenuare care să ia în considerare toate atacurile posibile, inclusiv atacul din stratului de aplicație.

– Rămâneți actualizat cu tendințele recente: Interesați-vă despre amenințările la adresa securității legate de aplicațiile web, care au fost deja identificate.

Atacurile Layer-7 DDoS pot fi eficiente și prea sofisticate pentru a fi detectate, dar totuși, profesioniștii în domeniul securității IT nu sunt de ignorat. Fiți la curent cu ultimele evoluții și folosiți o combinație de sisteme și politici de securitate pentru a veni cu un plan de securitate cuprinzător. Realizarea testelor de penetrare a rețelei la intervale regulate poate, de asemenea, ajută la reducerea posibilității unor astfel de atacuri grave.

0

Articole relevante

25 Jan2023

Supermicro lansează serverele alimentate cu Arm

Citește mai departe
30 Nov2022

Centrele de date sustenabile ale viitorului

Citește mai departe
18 Jul2022

Este timpul să trecem exclusiv la NVMe?

Citește mai departe
05 Jul2022

De ce durează atât de mult adoptarea IPv6?

Citește mai departe
11 Nov2020

Importanța backup-ului datelor și a recuperării în caz de dezastru

Citește mai departe
11 May2020

Ce este un data center?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT