Centrele de date sustenabile ale viitorului

Cerințele de afaceri și tehnologia sunt ambele în continuă schimbare. Centrele de date se adaptează și ele pentru a răspunde cerințelor viitoare. Creșterea incredibilă a cloud computingului și a altor ...

Publicat la data de 30.11.2022

Actualizat la data de 30.11.2022

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Cerințele de afaceri și tehnologia sunt ambele în continuă schimbare. Centrele de date se adaptează și ele pentru a răspunde cerințelor viitoare. Creșterea incredibilă a cloud computingului și a altor tehnologii digitale a făcut, de asemenea, centrele de date mai importante și mai utile.

Ce sunt centrele de date?

Centrele de date stochează, schimbă și accesează informații digitale pe servere fizice sau virtuale care sunt conectate între ele și la lumea exterioară prin echipamente de rețea și comunicații. Fiecare server are un procesor, stocare și memorie ca un computer personal, dar cu mai multă putere.

Centrele de date sunt construite pentru a consolida echipamentele și a partaja procesele IT. În plus, centrele de date acceptă acum infrastructuri digitale în loc să adăpostească doar servere. O persoană, o afacere, un oraș sau o țară nu poate desfășura operațiuni de zi cu zi fără centre de date.

De ce sunt esențiale?

Sectorul centrelor de date se extinde la un nivel maxim. Se preconizează că industria globală a centrelor de date se va extinde cu 10% între 2022 și 2030, iar ocuparea forței de muncă în sector se anticipează să crească treptat până în 2025. Directorii CIO și alți lideri IT știu că întreprinderile moderne trebuie să se ocupe de o mulțime de date. Pentru aceasta, centrele de date sunt esențiale. Cu această tehnologie de servere în rețea, companiile pot stoca, procesa și partaja informații mai eficient.

Pe măsură ce cloud computing a crescut, centrele de date au devenit mai importante și mai utile. Potrivit Statista, există aproximativ 7 milioane de centre de date în întreaga lume. Acestea sunt utile pentru o gamă largă de scopuri. Printre cele mai semnificative sunt următoarele:

  1. E-mail, partajare de fișiere și alte cerințe pentru producție.
  2. Utilizarea eficientă a bazelor de date și managementul relațiilor cu clienții.
  3. Aplicații ale învățării automate, inteligenței artificiale și date mari.

Centrele de date variază foarte mult unul de altul. Stocarea, puterea computerului, rețelele și suportul pentru aplicații sunt toate diferite. Acest articol va examina mai multe tipuri de centre de date, părțile și scopurile acestora și ce poate aduce viitorul.

Care sunt tipurile de centre de date?

O rețea de computere conectate, dispozitive de stocare și echipamente de procesare alcătuiesc un centru de date. Acestea sunt localizate, structurate și accesate în moduri diferite.

Iată diferite tipuri pentru centrele de date:

Centrele de date pentru afaceri:

Mentenanța on-site se face în aceste centre de date. Acestea se bazează pe proprietatea corporativă. Prin urmare, ar putea costa mai mult întreținerea și modernizarea. Cu toate acestea, companiile cu cerințe specifice de confidențialitate și securitate aleg frecvent un astfel de centru de date.

Centre de date pentru colocare:

Sunt locuri în care companiile pot închiria spațiu pentru serverele și hardware-ul lor de rețea. Unitatea se ocupă de cerințele comune, cum ar fi o sursă de alimentare constantă, backup și securitate. Sunt disponibile centre de date de colocare rentabile și scalabile.

Centre de date de servicii gestionate:

Aici, centrul de date al unei companii este gestionat și supravegheat de o terță parte. În aceste cazuri, o terță parte se ocupă de tot hardware-ul și alte părți care sunt necesare pentru backup și întreținere.

Centre de date în cloud:

Prin intermediul unui furnizor de servicii cloud, întreprinderile pot accesa resursele din centrele de date dintr-un centru de date cloud prin Internet. Nu există nicio reprezentare fizică a centrului de date. În schimb, aplicațiile și datele pentru afacere sunt păstrate și accesibile de la distanță. Multe companii apreciază această strategie deoarece este ieftină, ușor de utilizat și scalabilă. Consultanții digitali și furnizorii de servicii reduc dificultățile de transfer al centrelor de date.

O privire în viitor

Pe măsură ce datele și informațiile cresc, facilitățile locale de stocare vor avea dificultăți să funcționeze din cauza nevoilor crescânde de stocare și a abilităților de gestionare a datelor. Datorită creșterii muncii de la distanță în timpul COVID-19, multe companii au adoptat o strategie de cloud hibrid. Multe companii au externalizat stocarea și gestionarea datelor către proprietarii de centre de date de mare scară, în timp ce își vând centrele de date locale.

Colocare

Centrele de date hyperscale oferă metode complexe de securitate pe care întreprinderile mai mici s-ar putea să nu și le permită singure, precum și tehnologiile de stocare, alimentare și răcire necesare pentru serverele care operează masiv. De asemenea, colocarea va crește din cauza reducerilor fiscale care încurajează dezvoltarea „districtelor centrelor de date” în diferite state.

Energie durabilă, regenerabilă pentru centrele de date

Deoarece datele sunt eterice, mulți nu iau în considerare amprenta lor de carbon. În orice caz, există o schimbare în creștere a cerințelor industriei pentru sursele de energie utilizate pentru transmiterea și stocarea datelor. Drept urmare, multe companii de centre de date, inclusiv Google și Microsoft, depun mult efort pentru a adopta soluții eficiente și ecologice, pe măsură ce nevoia de responsabilitate față de mediu crește.

Concluzie

Companiile produc zilnic mai multe date din procesele de afaceri, clienți, Internetul lucrurilor, tehnologia operațională, dispozitivele de monitorizare a pacienților etc. În plus, doresc să analizeze datele, fie la nivel local, în cloud sau printr-o arhitectura hibrid. Deși este posibil ca întreprinderile să nu construiască din punct de vedere fizic centre de date nou-nouțe, centralizate, ele își actualizează facilitățile actuale și își răspândesc amprenta centrului de date către site-urile de margine. Privind în perspectivă, cererea din industriile emergente precum blockchain-ul, realitatea virtuală și metaversul nu vă face decât să alimenteze o expansiune mai mare a centrelor de date.

0

Articole relevante

15 May2023

Standardele de acreditare pentru Centrele de Date

Citește mai departe
12 May2023

Ce este un Internet exchange?

Citește mai departe
23 Mar2023

Ce presupune procesul de colocare server și pentru cine este recomandat?

Citește mai departe
09 Mar2023

Cum te ajută serviciul de colocare să-ți dezvolți afacerea?

Citește mai departe
25 Jan2023

Supermicro lansează serverele alimentate cu Arm

Citește mai departe

Comentarii