Cloud hibrid, privat sau public? Fii sigur că ştii care sunt diferenţele

Încerci să înţelegi diferenţele dintre cloud-ul public, privat şi hibrid? Iată o defalcare rapidă a celor trei tipuri de cloud. Cloud computing-ul s-a transformat dintr-o soluţie de nişă într-un mod s ...

Publicat la data de 17.10.2017

Actualizat la data de 19.02.2019

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Încerci să înţelegi diferenţele dintre cloud-ul public, privat şi hibrid? Iată o defalcare rapidă a celor trei tipuri de cloud.

Cloud computing-ul s-a transformat dintr-o soluţie de nişă într-un mod standard de funcţionare a segmentului IT. Întrebarea cea mai des întâlnită face referire la ce tip de cloud trebuie rulat: public, privat sau hibrid.

În ziua de astăzi cea mai folosită formă este cea de cloud hibrid. Pentru a înţelege mai bine modul în care acesta funcţionează, o să trecem rapid prin diferenţele pe care le întâlnim între cele trei tipuri de cloud.

1. Cloud-ul Public

Majoritatea utilizatorilor asociază acest tip cu noţiunea generală de cloud. Dat fiind faptul că acesta a luat naştere din aplicaţiile găzduite pe Internet -Software-ul ca şi serviciu- cloud-ul public de astăzi poate implica aplicaţii, infrastructură sau stocare de date servite de un terţ furnizor. Deci, este util să ne gândim separat la cele trei.

2. Cloud-ul Privat

Pentru cei cinici, „norul privat” arată mai mult a ceea ce am putea numi pur şi simplu un centru de date local. Diferenţa este că utilizezi virtualizarea, software-ul şi automatizarea pentru a îţi organiza infrastructura la fel ca în cazul cloud-ului public. În timp ce acest lucru oferă o parte din flexibilitatea cloud-ului public, marele beneficiu al cloud-ului privat este acela că îţi oferă mai mult control asupra securităţii, confidenţialităţii datelor şi a siguranţei în utilizare.

3. Cloud-ul Hibrid

Deoarece a început ca un termen ce ţine de marketing, definiţia cloud-ului hibrid poate varia. Unii îl văd ca pe un „mix and match” pentru aplicaţii, date şi infrastructură. De exemplu, stocarea datelor în cloud-ul privat în timp ce rulezi aplicaţiile în cloud-ul public. Alţii interpretează acest tip de cloud pur şi simplu ca pe utilizarea mai multor servicii de cloud optimizate pentru a funcţiona împreună. Prin urmare, o organizaţie poate maximiza eficienţa acestora prin folosirea de servicii cloud publice pentru toate operaţiunile de bază non-sensibile, bazându-se doar pe un private cloud în cazul în care este nevoie şi asigurandu-se că toate platformele lor sunt integrate perfect.

Cloud computing-ul nu solicită suplimentar resursele IT ale unei companii și îndreaptă atenția investitorilor asupra dezvoltării de noi proiecte și asupra inovației. A accesa aplicații stocate “în nori”, pe servere virtuale, este o idee simplă, dar cu un impact major asupra afaceriilor tale.

0

Articole relevante

18 Jul2022

Este timpul să trecem exclusiv la NVMe?

Citește mai departe
05 Jul2022

De ce durează atât de mult adoptarea IPv6?

Citește mai departe
11 Nov2020

Importanța backup-ului datelor și a recuperării în caz de dezastru

Citește mai departe
11 May2020

Ce este un data center?

Citește mai departe
30 Mar2020

Considerații cheie ce trebuiesc luate in considerare înainte de migrarea în cloud

Citește mai departe
18 Feb2020

Calculator unități de rack

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT