Considerații cheie ce trebuiesc luate in considerare înainte de migrarea în cloud

Cloud computing poate să nu mai fie considerat de ultimă oră, dar există încă multe companii care încă nu au făcut trecerea la cloud. Un studiu realizat recent arată că din majoritatea întreprinderilo ...

Publicat la data de 30.03.2020

Actualizat la data de 30.03.2020

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Cloud computing poate să nu mai fie considerat de ultimă oră, dar există încă multe companii care încă nu au făcut trecerea la cloud. Un studiu realizat recent arată că din majoritatea întreprinderilor doar 20 la sută au decis trecerea într-o infrastructura cloud. Dacă compania dvs. nu se numără printre ele, dar intenționează să migreze în curând unele sau toate sarcinile de lucru către un serviciu public cloud, este posibil să aveți câteva întrebări. Migrația în cloud nu este neapărat ușoară, dar nu trebuie să fie dificil dacă abordați calea cea bună.

Probabil că l-ați auzit înainte, nu toate volumele de muncă aparțin cloudului. Un audit al dvs. vă va ajuta să determinați dacă o fac și dacă nu, unde vor avea cele mai bune performanțe. Uită-te la dependențele de aplicare. Investigați cerințele de conformitate. Evaluează cu atenție aplicațiile care folosesc hardware-ul pentru întreprinderi vechi. În unele cazuri, acestea pot fi mai scumpe de rulat decât aplicațiile bazate pe cloud.

Dacă o aplicație nu a fost dezvoltată inițial pentru cloud, este posibil să nu funcționeze la nivelul necesar. Pentru a ajunge la acest nivel poate fi necesară refactorizarea sau reconstruirea acesteia. Aceasta implică timp, bani și expertiză. Rețineți că nu trebuie să mutați totul în cloud. Utilizarea unei strategii IT hibride, în care combinați cloud public și privat și colocarea, vă va oferi probabil cele mai bune rezultate.

Doar pentru că o aplicație nu este construită pentru cloud nu înseamnă că nu poate fi făcută să funcționeze bine acolo. Refactorizarea unei aplicații îi va permite să funcționeze eficient cu un număr variabil de instanțe care rulează pentru a permite scalarea dinamică. Refactorizarea vă poate permite, de asemenea, să profitați de capacitățile cloud, cum ar fi alocarea dinamică a resurselor, după cum este necesar, în loc să le alocați static în timp. Doar asigurați-vă că cântăriți costurile și beneficiile efortului.

Alegerea nivelului de integrare

Există diverse metode de migrare pe care să le utilizați pentru a muta sarcinile de lucru în cloud, dar se reduce într-adevăr la două opțiuni generale: de bază „lift-and-shift” sau o integrare profundă a cloudului. Abordarea lift-and-shift este exact cum sună: ridicați aplicația așa cum este și o mutați în cloud. Realizați mici sau deloc modificări pe serverele pe care le provizionezi în cloud pentru a rula aplicația. Cu o integrare profundă a cloudului, va trebui să modificați aplicația dacă doriți să beneficiați de avantajele complete ale acestuia. Aceasta poate implica pur și simplu utilizarea scalării automate și echilibrarea dinamică a încărcăturii. Sau, este posibil să fiți nevoit să mergeți cu o abordare mai sofisticată, cum ar fi utilizarea capacităților de calcul fără server pentru porțiuni ale aplicației sau pentru un depozit de date specific cloud.

Indicatorii de performanță cheie ai migrarii în cloud (key performance indicators – KPI) vă vor ajuta să determinați dacă migrația dvs. în cloud este reușită. Există mai multe categorii cheie de KPI-uri de migrare în cloud, cum ar fi experiența utilizatorului, performanța aplicației și utilizarea resurselor. Pentru fiecare categorie, stabiliți care sunt valorile cele mai importante pentru afacerea dvs. și care vor fi cele mai afectate de migrația dvs. în cloud. Apoi, setați o valoare de bază pentru fiecare KPI.

Planificarea comutării

O parte importantă a planului dvs. de migrare va fi trecerea. O opțiune este să mutați o aplicație întreagă în cloud și să validați că funcționează. Apoi, comutați traficul de la varianta locală la varianta de cloud. Sau puteți muta câțiva utilizatori și testați pentru a vă asigura că lucrurile funcționează. Dacă totul este bine, mai puteți muta câteva. Continuați acest proces până când ați mutat toți utilizatorii în aplicația bazată pe cloud.

0

Articole relevante

15 May2023

Standardele de acreditare pentru Centrele de Date

Citește mai departe
12 May2023

Ce este un Internet exchange?

Citește mai departe
23 Mar2023

Ce presupune procesul de colocare server și pentru cine este recomandat?

Citește mai departe
09 Mar2023

Cum te ajută serviciul de colocare să-ți dezvolți afacerea?

Citește mai departe
25 Jan2023

Supermicro lansează serverele alimentate cu Arm

Citește mai departe
30 Nov2022

Centrele de date sustenabile ale viitorului

Citește mai departe

Comentarii