Importanța backup-ului datelor și a recuperării în caz de dezastru

Backup și recuperare după dezastre Cât timp ar putea supraviețui afacerea dvs. dacă operațiunile de zi cu zi se vor opri brusc? Majoritatea organizațiilor nu își pot permite perioade prelungite de nef ...

Publicat la data de 11.11.2020

Actualizat la data de 11.11.2020

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Backup și recuperare după dezastre

Cât timp ar putea supraviețui afacerea dvs. dacă operațiunile de zi cu zi se vor opri brusc? Majoritatea organizațiilor nu își pot permite perioade prelungite de nefuncționări neplanificate.

Încălcările de securitate, dezastrele naturale și chiar actele simple de eroare umană sunt amenințări constante pentru datele companiei dvs., indiferent de industria în care vă aflați. Dacă pierdeți aceste date fără un plan de backup sunteți brusc expus riscului ca datele clienților să ajung în mâinile greșite. Pierderea datelor critice de afaceri poate provoca daune reputaționale și dificultăți financiare până la punctul de a nu mai putea face fața situației.

Deci, cum vă puteți asigura că sunteți pregătit pentru cel mai rău în acest caz?

Backup de date și recuperare după dezastre

Trebuie să aveți atât o copie de siguranță a datelor, cât și un plan de recuperare în caz de dezastru, pentru a vă proteja mai întâi datele, apoi pentru a vă putea reporni rapid. Dar care este diferența dintre backup și recuperare în caz de dezastru?

Copierea de rezervă a datelor(backup) este procesul de a face mai multe copii ale datelor. Aceste copii pot fi restaurate dacă întâmpinați o problemă la o dată ulterioară – ștergere accidentală sau corupere de fișiere, de exemplu.

Însă simpla deținere a copiilor datelor nu înseamnă că vă puteți pune în funcțiune afacerea din nou imediat dacă apare o catastrofă. Veți avea nevoie de un plan pentru a vă relua rapid procesele și sistemele online după o întrerupere sau eșec. Acesta este planul tău de recuperare în caz de dezastru.

De ce sunt importante backup-ul de date și recuperarea în caz de dezastru?

Soluția de backup și de recuperare în caz de dezastru IT sunt modalitatea de a face cât mai probabil că vă puteți recupera de la contracarări, fie din cauza erorilor umane, a eșecurilor echipamentelor, a atacurilor malware sau a calamităților naturale.

Acceptabil este că petrecerea unei ore recuperând datele pierdute după o mică ștergere accidentală nu este sfârșitul lumii. Dar dacă durează câteva zile pentru a vă readuce afacerea după un dezastru, veți pierde cantități considerabile de timp și bani. Există mai multe motive pentru care investițiile în backup-ul de date și recuperarea în caz de dezastru sunt importante, inclusiv:

* Protejarea clienților tăi inclusiv a clienților lor.
* Protejarea afacerii dumneavoastră.
* Protejându-vă liniștea.

Ultimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă faceți griji cu privire la șansa ca datele dvs. să fie pierdute din motive care nu vă pot controla. Având la dispoziție planuri de backup și recuperare în caz de dezastru robust și bine testate, furnizate de o companie IT de încredere, vă poate oferi încrederea de care aveți nevoie pentru a vă desfășura activitatea ca de obicei.

Cum să faceți o copie de rezervă a datelor?

Există multe opțiuni diferite pentru backup-ul datelor, iar sistemul care este cel mai potrivit pentru afacerea dvs. va depinde de o serie de factori, inclusiv dimensiunea organizației dvs., cantitatea de date care trebuie stocată și bugetul pe care îl aveți la dispoziție.

Backup tradițional

În mod tradițional, multe companii își păstrau datele pe propriile lor hard diskuri. Organizațiile mici pot folosi chiar și unități flash USB sau unități externe ca rezervă. Cu toate acestea, aceste metode au defecte. Ceva la fel de simplu ca o întrerupere a curentului poate face ca backup-urile dvs. să fie inutile.

Backup-ul în afara locației este o opțiune preferată pe scară largă datorită simplității și costului redus. Aici, datele dvs. sunt criptate, comprimate, protejate prin parolă și trimise către facilități la distanță care sunt adesea la o anumită distanță de site-ul dvs. principal pentru a vă păstra fișierele în siguranță.

Cloud Backup

Soluțiile de backup bazate pe cloud cresc în popularitate în rândul organizațiilor de toate dimensiunile. Nu numai că vă permit să stocați în siguranță date, fișierele dvs. sunt accesibile online oricând, de oriunde și pot fi ușor editate și actualizate.

Aceasta este una dintre atracțiile mari pentru backup-ul în cloud. Pentru cele mai bune rezultate, datele ar trebui să fie copiate în mod constant și regulat. Cu cât trece mai mult timp între copii de rezervă, cu atât este mai mare riscul pierderii sau lipsei datelor în timpul recuperării. Backup-ul bazat pe cloud permite stocarea datelor în timp real pe măsură ce se lucrează, astfel încât să nu existe niciun decalaj între backup-uri.

Planificarea recuperării dezastrelor IT

Înainte de a vă gândi la ce ar intra în planul dvs. de recuperare în caz de dezastru, gândiți-vă la ce încercați să vă protejați și la ce s-ar întâmpla dacă nu ați reuși să vă protejați în caz de dezastru.

Cât timp puteți opera fără niciunul dintre sistemele dvs. IT online?
Cât timp va dura să revii online cu planul tău actual de recuperare?
Cât te va costa în timpul necesar pentru a te pune în funcțiune din nou?

Planurile de recuperare în caz de dezastru ar trebui să se concentreze pe păstrarea siguranței de afaceri. Dar nu este bine doar să scrii o procedură, trebuie să o testezi și tu în mod regulat. Este de obicei acceptat faptul că strategia dvs. de recuperare în caz de dezastru IT este la fel de fiabilă ca și ultimul test. Așa că testați des.

Fii proactiv, nu reactiv

Nu așteptați orice planuri de backup și recuperare în caz de dezastru IT. Planificați pentru ce este mai rău. Planurile de backup și recuperare pot beneficia afacerii dvs. numai dacă sunt proiectate, testate și puse în aplicare cu mult înainte de a fi vreodată necesare.

Nici o afacere nu este imună la dezastrele IT, dar cât de repede vă puteți recupera și a vă pune în funcțiune din nou constă in copiile de rezervă.

0

Articole relevante

15 May2023

Standardele de acreditare pentru Centrele de Date

Citește mai departe
12 May2023

Ce este un Internet exchange?

Citește mai departe
23 Mar2023

Ce presupune procesul de colocare server și pentru cine este recomandat?

Citește mai departe
09 Mar2023

Cum te ajută serviciul de colocare să-ți dezvolți afacerea?

Citește mai departe
25 Jan2023

Supermicro lansează serverele alimentate cu Arm

Citește mai departe
30 Nov2022

Centrele de date sustenabile ale viitorului

Citește mai departe

Comentarii