Intel Xeon Scalable – o zi cu adevărat mare pentru centrele de date

Cea mai nouă platforma Intel, concepută pentru centrele de date este cea mai performantă și versatilă. Astăzi este cu adevărat o zi mare, una dintre acele zile „o dată în carieră”. Intel a ...

Publicat la data de 11.07.2017

Actualizat la data de 19.02.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Cea mai nouă platforma Intel, concepută pentru centrele de date este cea mai performantă și versatilă.

Astăzi este cu adevărat o zi mare, una dintre acele zile „o dată în carieră”. Intel a lansat, la nivel global, cea mai nouă platformă Intel Xeon Scalable, platforma cea mai versatilă și performantă pentru centrele de date. Am fost întrebați dacă aceasta este într-adevăr cea mai mare avansare a centrelor de date într-un deceniu, așa cum ne place să o numim, și permiteți-mi să vă spun că este cu siguranță.

Transformarea digitală accelerează. Fiecare industrie – transport, comerț cu amănuntul, producție, îngrijire medicală, servicii profesionale, chiar și agricultură – se îmbunătățește și raționalizează prin schimbarea digitală. Nivelurile foarte adaptabile, definite de software în cloud on- și off-premise, înlocuiesc infrastructura cu funcții fixe. Datele care ar fi fost stocate în echivalentul digital al cutiilor de încălțăminte, care nu vor mai fi văzute niciodată, acum sunt activate cu analize puternice și inteligență artificială (AI), care dezvăluie noi perspective și oportunități. Autovehiculele autonome vor necesita teraflopi de putere de calcul pentru fiecare oră de drum în aer sau pe apă. Indiferent de joc, acesta este schimbat.

Acum cinci ani nu mi-aș fi putut imagina că o singură platformă ar putea avea versatilitatea pentru a acoperi calculul, stocarea și comunicațiile dintr-un centru de date modern – dar iată că niște ingineri uimitori au reușit. Cu până la 28 de core-uri cu performanță maximă, nouă platforma Intel Xeon Scalable poate suporta până la de 4,2 ori mai multe mașini virtuale și până la de 5 ori mai multe tranzacții pe secundă decât sistemele mai vechi de 4 ani. Configurat pentru stocare, acestă oferă până cu până la 5 ori mai mult IOPS cu o latentă de până la 70% mai mică pentru a comite rapid stocarea datelor sau a le aduce pentru analiză. Pentru comunicații, platforma Intel Xeon Scalable poate genera rețele cu puteri 5G, oferind o performanță de până la 2,5 ori mai bună pentru aplicațiile cheie din rețea.

Toți clienții deserviți – furnizori de servicii de cloud și comunicații, întreprinderi, ingineri HPC și AI – își pot alimenta transformarea digitală cu platforma Intel Xeon Scalable. Clienții vechi ai platformei Xeon văd deja rezultate excelente. De exemplu, compania americană AT & T rulează deja traficul de producție și a înregistrat o îmbunătățire semnificativă a performanței, utilizând cu 25% mai puține servere pe cluster. Clienții platformei Google Compute au înregistrat performanțe cu până la 40 de procente mai mari și cu mai mult de 100% performanță de când aplicația include instrucituni pentru optimizarea Intel AVX-512. Și creatorul de conținut Tehnicolor, a redus timpul necesar de aproape trei ori pentru conținutul realității virtuale, eliberând timp prețios pentru cei mai creativi angajați.

Dincolo de hardware, un aspect care face ca Intel să fie cu adevărat unic este abilitatea de a alinia ecosistemul centrelor de date în așa fel încât să dezlănțuie pe deplin performanța platformei și pentru a oferi un punct de plecare pentru inovațiile din industrie. În ultimii cinci ani aceștia au colaborat cu mai multe companii de software de top, au contribuit la comunitățile open source și au lansat instrumente și biblioteci care îi ajută pe dezvoltatori să profite din plin de performanțele și caracteristicile de securitate ale platformei Intel Xeon Scalable. Programele Cloud, Fabric, Network and Storage Builders au ajutat mai mult de 480 de companii să accelereze, să optimizeze soluțiile și să publice arhitecturi de referință. Toate cunoștințele Intel împărtășite cu ecosistemul sunt valoroase pentru clienți.

Puterea combinată a platformelor Intel, a parteneriatelor ecosistemice și a ingineriei de performanță se reunesc într-un alt proiect anunțat astăzi: Intel Select Solutions. Intel Select Solutions sunt configurații hardware / software optimizate, orientate spre volumul de muncă din domeniul centrelor de date din zilele noastre. Specificate și testate de Intel, aceste soluții pot reduce evaluarea IT și sarcina de testare, accelerează timpul până la implementare și sporesc încrederea că vor beneficia de o performanță sigură a soluției.

0

Articole relevante

15 May2023

Standardele de acreditare pentru Centrele de Date

Citește mai departe
12 May2023

Ce este un Internet exchange?

Citește mai departe
23 Mar2023

Ce presupune procesul de colocare server și pentru cine este recomandat?

Citește mai departe
09 Mar2023

Cum te ajută serviciul de colocare să-ți dezvolți afacerea?

Citește mai departe
25 Jan2023

Supermicro lansează serverele alimentate cu Arm

Citește mai departe
30 Nov2022

Centrele de date sustenabile ale viitorului

Citește mai departe

Comentarii