+40 (21) 655-55-55
UK AT SA

OpenStack vs. Proxmox VE

Toate companiile, mari și mici, au nevoie de sisteme de operare care să țină și să organizeze informațiile și bazele de date în ceva ușor de gestionat. Datele pot fi pierdute sau furate. În 2017, au f ...

Publicat la data de 19.09.2018

Actualizat la data de 19.02.2019

Scris de George Pavelescu

4 minute rămase

Toate companiile, mari și mici, au nevoie de sisteme de operare care să țină și să organizeze informațiile și bazele de date în ceva ușor de gestionat. Datele pot fi pierdute sau furate. În 2017, au fost expuse mai mult de 178 de milioane de înregistrări cu 1.579 pierderi de date. În prima jumătate a anului 2018, au fost înregistrate 668 de încălcări ale datelor, cu 22 de milioane de înregistrări expuse. Furtul de identitate este cea mai comună formă de incident de încălcare a datelor. Cea mai mare încălcare a datelor a fost descoperită în 2016, când hackerii au furat informații de utilizator asociate cu aproximativ un miliard de conturi Yahoo. În timp ce statisticile se întorc până în anul 2005 cu privire la încălcările datelor, 2017 a fost cel mai grav an, cu cele mai multe încălcări ale datelor.

Trebuie să protejați datele clientului. Din fericire, gestionarea datelor a devenit mai bună pentru companii și clienți.

Ce este Proxmox VE?

Proxmox VE este un sistem de operare bazat pe abonament, open source, bazat pe Linux, care combină două tehnologii de virtualizare diferite: KVM și LXC. Promox VE este promovat la nivel de stocare și eficiență a rețelei: un acord multifuncțional. Utilizează un model de rețea de legătură, iar fiecare gazdă poate avea doar peste 4.000 de bridges-uri. De asemenea, suportă aproximativ opt tipuri de stocare: rețea și local, inclusiv Ceph RBD și ZFS, cu o mulțime de posibilități în a personaliza mediul de stocare. Restaurările programate și copiile de rezervă complete sunt parte integrantă din Proxmox, asigurând o pierdere minimă de date. Un firewall încorporat vă protejează toate datele. Opțiunile de afaceri variază de la 88 $ la 934 $ (deși sunt listate pe site în euro). Fiecare opțiune vine cu un soclu CPU. Ce opțiune veți avea nevoie depinde de mărimea afacerii dvs. (cu cât este mai mare afacerea dvs., cu atât va costa mai mult).

Ce este OpenStack?

OpenStack, pe de altă parte, este un sistem de operare open source și bazat pe cloud pentru crearea de cloud public și privat. OpenStack este folosit pentru a stoca cantități mari de date online. Puteți alege să utilizați OpenStack prin AI sau tabloul de bord, ceea ce îmbunătățește confortul utilizatorului. Există o mulțime de lucruri pe care OpenStack le poate automatiza, iar comunitatea menține în continuare dezvoltarea sistemului. OpenStack este mai simplu decât Promox VE, deși mai puțin profesional, însă comunitatea asigură că vor exista întotdeauna noi resurse pentru dezvoltatori și utilizatori. În funcție de locul unde veți rula OpenStack (în cadrul companiei sau prin intermediul unei companii de găzduire), există patru opțiuni diferite. Puteți chiar să alegeți o abordare hibridă și să combinați o opțiune publică și una privată. Există cursuri disponibile pe site-ul lor, deoarece deținerea unui cloud nu este întotdeauna o operațiune ușoara. De aceea, există unele opțiuni ce au capacitatea de a gestiona complet cloud-ul pentru dvs.

Opțiunile de tarifare pentru OpenStack sunt puțin mai complicate decât cele ale Proxmox VE acest aspect datorându-se faptului că trebuie să alegeți între mai mulți furnizori. Prețurile OpenStack sunt, în general, mai mici, acestea fiind în medie opt cenți per mașină virtuală-oră față de media de 10 cenți a altor sisteme, o economie medie de 20%. Opțiunile de a plăti pentru designerii cloud sau instruirea angajaților vă pot face munca mult mai ușoară.

OpenStack pare să fie mult mai accesibil și mai automatizat decât Proxmox VE, dar Proxmox VE este de o calitate net superioară.

Eomnia utilizează Proxmox VE

Eomnia este o stație de cercetare antarctică cu emisii zero care folosește cu succes Proxmox VE pentru a-și organiza și proteja datele. Acești oameni de știință au în mod clar abilitățile de a folosi acest sistem și de a-l gestiona manual. Ei folosesc căldura de la servere pentru a încălzi camerele stației de cercetare, folosind mediul antarctic rece ca și sistem de răcire. Există o antenă prin satelit care este folosită pentru a trimite informații înainte și înapoi către laboratoare. Stația este de fapt gestionată de departe prin intermediul antenei, deoarece nu există întotdeauna oameni la stație. Proxmox VE acordă prioritate și consumului de energie în cadrul rețelei. Stația este alimentată în întregime de energia eoliană și solară. Prin urmare, eficiența energetică este vitală, la fel ca și backup-ul și recuperarea datelor. Proxmox VE a fost utilizat pentru a moderniza această stație veche și pare să fi funcționat bine.

AT & T utilizează OpenStack

AT & T, compania de telefonie din SUA, utilizează OpenStack. În ultimii ani, au întreprins Proiectul AT & T Integral Cloud (AIC) și au considerat OpenStack ca și componentă crucială pentru a-și crea propriul cloud privat. Beneficiile proiectului AIC au fost raportate în 2016: costuri mai mici, securitate sporită, flexibilitate mai mare și inovare cu opțiunea de a prezența noi produse și servicii. AT & T a devenit o parte activă a comunității OpenStack în continuă dezvoltare și utilizează această conexiune pentru a depana și preveni orice probleme care apar. AT & T au raportat că colaborează cu companii de interes similar pentru a se administra mai bine. În schimb, poate ajuta, de asemenea, acea companie și comunitatea în ansamblu. Deoarece aceste rapoarte, în care OpenStack a fost implementat pentru prima dată, nu s-au spus prea multe despre succesul utilizării OpenStack de către AT & T. Cu toate acestea, din moment ce o mai folosesc, putem deduce că merge bine.

Alegerea dintre Proxmox VE și OpenStack poate să se reducă la o preferință personală. OpenStack este mai scump, dar merită costul dacă nu aveți abilitățile de a gestiona manual. Proxmox VE este mai accesibil și perfect pentru inginerii de software calificați care au nevoie de un sistem de operare flexibil.

0

Articole relevante

16 Jan2019

Nodurile dintr-o rețea de calculatoare explicate

Citește mai departe
11 Dec2018

Ce sunt serverele Proxy

Citește mai departe
26 Nov2018

Atacurile DDoS la nivel de aplicație

Citește mai departe
21 Nov2018

AMD vrea să depășească Nvidia la nivel de data center

Citește mai departe
15 Nov2018

Intel răspunde "amenințării" Epyc de la AMD

Citește mai departe
14 Nov2018

AMD introduce arhitectura Zen 2

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT