Este timpul să trecem exclusiv la NVMe?

Interfața controlerului NVMe a făcut multa tevatură de la implementare, cu mai puțin de un deceniu în urmă. Acesta a introdus pe piața de stocare noi concepte de perspectivă care au fost incontestabil ...

Publicat la data de 18.07.2022

Actualizat la data de 05.10.2022

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Interfața controlerului NVMe a făcut multa tevatură de la implementare, cu mai puțin de un deceniu în urmă. Acesta a introdus pe piața de stocare noi concepte de perspectivă care au fost incontestabil valoroase. Cum ar fi memoria nevolatilă și magistrala PCIe de mare viteză. Aceste implementări de design au făcut ca tehnologia să fie ideală pentru procesarea datelor și cantități mari de date stocate. Un motiv perfect pentru întreprinderile mai mari de a adopta tehnologia superioară, chiar și cu prețul său premium. Nu a durat mult până să prindă, deoarece companiile au înțeles că lumea datelor evoluează rapid. Stocarea NVMe a fost acceptată la nivel global ca soluție de stocare premium.

Cu toate acestea, ceea ce a fost cândva o tehnologie nouă a devenit convenționala în câțiva ani. Orice companie care lucrează cu date mari știa că stocarea NVMe era cea mai bună soluție pentru viteze, și securitate. De asemenea, aceasta a fost construită pentru a crește alături de dezvoltarea tehnologiei. Această schimbare i-a îndrumat pe furnizori să creeze modele NVMe la prețuri mai competitive pentru clienții atenți la buget. Destul de repede, interfața a fost o ofertă viabilă pentru toată lumea.

Ce este tehnologia NVMe?

Astăzi, există o nouă soluție care este performantă cu un preț care se apropie chiar și de SATA. Această nouă soluție este NVMe, iar existența sa justifică o discuție importantă – este timpul să începem tranziția completă la NVMe?


Pentru a determina răspunsul nostru, trebuie să analizăm cele două avantaje pentru comparare, performanța și prețul. Figura 2 oferă o ilustrare transparentă a modului în care performanțele de citire și scriere aleatoare NVMe, SAS și SATA se combină unele cu altele:

Acest grafic prezintă performanțe aleatorii de citire și scriere pentru capacități de unitate NVMe DC Gen4, SAȘ și SATA de 3,84 TB. Pe când performanța medie Gen4 DC NVMe are o linie de bază relativă de 1,0x, putem vedea foarte clar că performanța medie a celorlalte două interfețe de stocare este scăzută. Unitățile PCIe Gen4 DC NVMe depășesc de fapt concurenții cu o performanță crescută pentru fiecare măsură, cu un multiplicator de creștere a performanței variind de la:

  1. 7x – 5,8x în comparație cu SAS.
  2. 2x – 13,3x în comparație cu SATA.

În ceea ce privește prețurile, efectuarea de comparații poate fi dificil de evaluat, deoarece prețurile sunt mereu în schimbare. Prin urmare, vom determina procentele relative de preț pentru modelele independente de furnizor din lista de prețuri Dell Technologies Q4 2021. Pentru acest exercițiu, dacă unitățile PCIe Gen4 DC NVMe au un preț de bază de 1,0x, atunci pentru aceeași capacitate ne putem aștepta la un multiplicator mediu de preț de:

  1. Creștere de preț de 1,43 ori pentru SAS.
  2. Scădere de preț de 0,77 ori pentru SATA.

Concluzie

Pe baza acestor date de performanță și preț, putem concluziona cu 100% certitudine că nu există niciun beneficiu în a alege SAS în detrimentul PCIe Gen4 DC NVMe, deoarece este atât mai scump, cât și cu o performanță mult mai scăzută.

Tot ce rămâne de stabilit este dacă există vreo propunere unică de valoare pentru SATA care ar garanta unui client să achiziționeze aceasta tehnologie în detrimentul PCIe Gen4 DC NVMe. Am stabilit deja că PCIe Gen4 DC NVMe are performanțe semnificativ mai mari decât SATA. Cu toate acestea, am stabilit, de asemenea, că PCIe Gen4 DC NVMe este puțin mai scump decât SATA.

0

Articole relevante

15 May2023

Standardele de acreditare pentru Centrele de Date

Citește mai departe
12 May2023

Ce este un Internet exchange?

Citește mai departe
23 Mar2023

Ce presupune procesul de colocare server și pentru cine este recomandat?

Citește mai departe
09 Mar2023

Cum te ajută serviciul de colocare să-ți dezvolți afacerea?

Citește mai departe
25 Jan2023

Supermicro lansează serverele alimentate cu Arm

Citește mai departe
30 Nov2022

Centrele de date sustenabile ale viitorului

Citește mai departe

Comentarii